frEdSCAPEs 3.0

» Web- en Werkpleknieuwsgierig «

Berichten met de tag iTunes

2013 jan 30

Gevonden: MusicBrainz

Om je iTunes bibliotheek op orde te brengen:

~ MusicBrainz: “MusicBrainz is a community-maintained open source encyclopedia of music information.

>This means that anyone - including you - can help contribute to the project by adding information about your favorite artists and their related works.
>… >As an encyclopedia and as a community, MusicBrainz exists solely to collect as much information about music as we can. We do not discriminate or prefer one ‘type’ of music over another though, in fact we collect information about as many different types of music as possible. >Whether it is published/unpublished, popular/fringe, western/non-western, human/non-human - we want it all to be entered into MusicBrainz.”

En… hij werkt naadloos samen met iTunes.


Comments
2012 sep 25

Podcast afspeellijsten in iOS6

Met de komst van de Podcasts app voor iOS was de optie om in iTunes gemaakte en (slimme) afspeellijsten met podcasts op de iPhone/iPad te syncen en dus te beluisteren. De lijsten zijn nergens meer te bekennen, ook niet in de Muziek app.

Gelukkig is er een oplossing

 1. Zorg dat zowel de Muziek app als de Podcasts app op je iOS device hebt uitgeschakeld
 2. Verwijder de Postcast app
 3. Open de Muziek app et voilà daar vind je de afspeellijsten in de podcast sectie (mits je die in iTunes gemaakt hebt natuurlijk)

Gerelateerd:
~ Yes! Podcasts app voor iOS… [20120626]


Comments
2012 sep 14

Van mp3 naar iTunes audioboek-formaat

Omdat ik daar een vraag over kreeg een post die is gebaseerd op twee posts over het omzetten van audio mp3 bestanden naar het iTunes audioboek-formaat die ik in de backup heb staan van mijn gecrashte frEdSCAPEs:

Op Michael Alderete’s Weblog Aldoblog staat een prima handleiding om een audioboek in de vorm van een grote verzameling mp3’s (BitTorrent: zoek/vind/download! — of op CD) om te zetten naar ‘audiobooks’ in iTunes.
» How to Import Audio CD Audiobooks into iTunes for Listening on an iPod or iPhone
Als je het precies doet zoals daar staat zijn de individuele mp3’s weliswaar geconverteerd naar bestanden van het type m4a (i.e. AAC) en prima af te spelen, maar nog niet terug te vinden in de map Audiobooks in de iTunes library.
De oplossing van Michael is daar één stap van verwijderd.
Die stap is namelijk: verander de extensie van de bestanden van m4a in m4b.
Et … voila! Vanaf nu onthoudt iTunes en de iPod waar je met luisteren gebleven bent.

N.B. Het vreemde is dat hij de hernoem-optie wel elders op zijn blog behandelt.
» How to Import MP3 audiobooks into iTunes

Voor Mac-gebruikers die hier te lui voor zijn is er uiteraard ook gewoon een app te koop te weten Audiobook Builder. Hiermee gaat het bijna helemaal vanzelf :-)


Comments
2012 aug 28

The new iPod nano

Even een beetje filosoferen:

Wat zou het geweldig zijn als er een nieuwe iPod nano komt die draait op iOS en Wifi heeft.

Dan komen immers de volgende features binnen handbereik:

 • draadloze connectivity met iTunes en de App Store
 • draadloos muziek kopen, podcasts downloaden of syncen met iTunes op Mac of PC
 • apps en skins downloaden/installeren/updaten
 • AirPlay van audio naar Apple TV

En als je hem als horloge draagt kan je zelfs denken aan een remote voor de Apple TV die je altijd bij de hand hebt (start, stop, pause, rev., ffwd, up, down)


Comments
2010 okt 19

Overzicht van je iThing apps dankzij iTunes

20101019 12-02-18 iTunesApps1.pngEr wordt veel gemopperd op iTunes. Dat geldt overigens niet voor mij want hoewel het allemaal wat sneller zou kunnen blijf ik het een fantastische eMediaManager voor mijn Mac [en PC] vinden.

 1. Niet alle apps staan voortdurend op het device. Daardoor loop je het gevaar dat je vergeet wat je in al die maanden of jaren zoal ge-oogst hebt.
  Ik gebruik iTunes om alle apps, ook de oudere versies!, die ik ge-download heb te backuppen. Dit kwam bijvoorbeeld goed van pas toen er problemen waren met een nieuwe release van WordPress 2.6. Ik kon gelukkig WordPress 2.5 terug zetten.

  Zo iets geldt ook met apps die IOS 4 geschikt worden gemaakt. Heel mooi dat dat gebeurt, maar dergelijke IOS 4 geschikte apps draaien niet op mijn eerste generatie iPod Touch (waar IOS 4 niet op kan worden geïnstalleerd).
    
 2. iTunes komt prima van pas om zicht te houden op de steeds maar groeiende verzameling van apps die ik voor mijn iThing (iPod touch, iPhone en iPad) verzameld heb. (Momenteel 502 stuks). Ik maak daarom regelmatig een pdf-je of een afdruk van de lijst met apps (gesorteerd op de manier die mij het best uit komt) die in mijn iTunes Apps library staan.

  Ik maak er overigens zelf een PDF van met een naam waarin de afdrukdatum is verwerkt, zodat ik die door Mac OS X Spotlight netjes wordt geïndexeerd en dus doorzoekbaar is.

  N.B. Afdrukinstelling: Song listing; Theme: Custom; Page Setup: Orientation Landscape; Scale: 80%. Als je in iTunes alle kolommen aan zet dan past bij deze instellingen alle info op het overzicht.
  Custom.pngLandscape80perc.png

Comments
2009 sep 13

Spokenword.org moet DE open Podcast directory worden

Spokenword.org, waar ik al eerder over post-te, is een directory/portal voor allerlei soorten audio content op het web.

De service, heeft voor wat podcasts betreft, de ambitie om de ‘open’ tegenhanger van de podcast sectie in iTunes te worden. Hoe mooi iTunes podcasting ook ondersteunt (petje af!) moet ik toegeven dat je daardoor wel met handen en voeten aan iTunes gebonden voor het abonneren op podcasts die notabene van derden zijn.

Als één van de technisch noodzakelijke stappen daar naar toe zal rssCloud worden geïmplementeerd. rssCloud is de enige manier om de enorme hoeveelheid van podcasts-feeds te monitoren.

't Kan nooit kwaad dat er tegen de iTunes dominantie wordt opgebokst.


Comments
2008 apr 24

Tips & Truuks voor Podcast luisteraars

Een tip voor podcast luisteraars over ‘tips voor podcast luisteraars’:
iTunes Tips & Tricks for Podcast Listeners - Digital Inspiration  


Comments
Clip deze blog post naar Evernote blog comments powered by Disqus
Pagina 1 van 2